لاک پشت‌های پوزه عقابی

۷ گونه لاک پشت دریایی درآب‌های جهان تا بحال شناسایی شده که ۵ گونه به پهنه‌های آبی خلیج فارس و دریای عمان تا بحال وارد شده اند و متاسفانه در سراسر دنیا جمعیت لاک پشت‌های پوزه عقابی به دلیل بهره برداری انسانی به شدت در حال کاهش است.

لاک پشت پوزه عقابی یکی از دو گونه لاک‌پشت دریایی است که در سواحل استان هرمزگان تخم‌گذاری می‌کند، پوزه این لاک‌پشت بگونه ای هست که برای بیرون کشیدن غذای اصلیش یعنی اسفنج دریایی از لابه‌لای مرجان‌ها مناسب می باشد و به شکل منقار عقاب می باشد و از همین رو به لاک‌پشت پوزه عقابی یا منقار کوتاه معروف است.

از آنجایی‌که یکی از مهمترین عوامل انقراض جانوران در جهان تخریب زیستگاه است، اداره محترم کل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد قشم جهت حفظ زیستگاه این جانور در یک اقدام فوری و ضربتی ۲۵ کیلومتر از ساحل جنوبی را ( ساحل شیب دراز.) به عرض ۱۲۵ متر از خط مد دریا به طرف ساحل در چهارچوب قوانین مناطق آزاد، منطقه حفاظت شده اعلام کرد. وجود لاک پشت های بزرگ دریایی و تخم گذاری آنها در این سواحل ، ازجذابیت‌های اکوتوریستی جزیره قشم به شمار می رود به طوری که در بسیاری ازکشورها مانند عمان، امارات، استرالیا وجود این لاک پشت ها ، منبع درآمد خوبی برای صنعت توریسم است. در هرمزگان هم با وجود گرمی هوا در زمان تخم گذاری لاک پشت های پوزه عقابی (نیمه دوم اسفند ماه تا اواخر اردیبهشت) این لاک پشت ها میزبان بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی هستند.

لاک پشت

دیدگاهتان را بنویسید