لاک پشت‌های پوزه عقابی

۷ گونه لاک پشت دریایی درآب‌های جهان تا بحال شناسایی شده که ۵ گونه به پهنه‌های آبی خلیج فارس و دریای عمان تا بحال وارد شده اند و متاسفانه در سراسر دنیا جمعیت لاک پشت‌های پوزه عقابی به دلیل بهره برداری انسانی به شدت در حال کاهش است.

لاک پشت پوزه عقابی یکی از دو گونه لاک‌پشت دریایی است که در سواحل استان هرمزگان تخم‌گذاری می‌کند، پوزه این لاک‌پشت بگونه ای هست که برای بیرون کشیدن غذای اصلیش یعنی اسفنج دریایی از لابه‌لای مرجان‌ها مناسب می باشد و به شکل منقار عقاب می باشد و از همین رو به لاک‌پشت پوزه عقابی یا منقار کوتاه معروف است.

از آنجایی‌که یکی از مهمترین عوامل انقراض جانوران در جهان تخریب زیستگاه است، اداره محترم کل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی سازمان منطقه آزاد قشم جهت حفظ زیستگاه این جانور در یک اقدام فوری و ضربتی ۲۵ کیلومتر از ساحل جنوبی را ( ساحل شیب دراز.) به عرض ۱۲۵ متر از خط مد دریا به طرف ساحل در چهارچوب قوانین مناطق آزاد، منطقه حفاظت شده اعلام کرد. وجود لاک پشت های بزرگ دریایی و تخم گذاری آنها در این سواحل ، ازجذابیت‌های اکوتوریستی جزیره قشم به شمار می رود به طوری که در بسیاری ازکشورها مانند عمان، امارات، استرالیا وجود این لاک پشت ها ، منبع درآمد خوبی برای صنعت توریسم است. در هرمزگان هم با وجود گرمی هوا در زمان تخم گذاری لاک پشت های پوزه عقابی (نیمه دوم اسفند ماه تا اواخر اردیبهشت) این لاک پشت ها میزبان بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی هستند.

01-LakPosht

جزایر ناز

جزایر ناز حدودا ۲۲ کیلومتری شهر قشم واقع شده است و  تنها جزیره ایی است که با پای پیاده و یا با خودرو می توان تا فاصله یک کیلومتری در داخل آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس وارد شد و این شرایط ویژه به عنوان یکی از جاذبه های مهم گردشگری قشم، بهره و لذت کافی برد.

جزیره‌ ناز شامل ۲ جزیره است که در نزدیکى سواحل شرقى قشم‌ قرار گرفته،‌ بومیان منطقه به این ۲ جزیره دو کرده می گویند. این جزیره فاقد ساحل شنى است و دیواره‌هاى صخره‌اى به ارتفاع پنج تا ده متر اطراف آن را فراگرفته است. روى این جزیره کاملاً مسطح است. در زمان جزر با پس‌روى کامل آب دریا، براى مدت کوتاهى، باریکه‌اى از خشکى جزیره ناز را به ساحل قشم وصل مى‌کند. هرچند زمان این اتفاق کوتاه است، اما در همین مدت مسافران با ورود به جزایر ناز می توانند از بلندای آن، تنگه هرمز، جزیره لارک و همه زیباییهای عالم خلقت را از دل پهنه آبی خلیج فارس نظاره و خدا را از بابت همه نعمت هایش ستایش کنند.

آرامش و زیبایی جزایر ناز از یک سو و وجود صدفها و مرجانهایی که در طرح ها و رنگ های مختلف و متنوع در اطراف این جزایر دیده می شوند نیز از سوی دیگر بر زیبایی این سایت منحصر بفرد گردشگری در قشم افزوده است.

02-JazayerNaz

دلفین های جزیره هنگام

آشتی با آبزیان آب های نیلگون خلیج فارس که با کمی دقت می توان به وفور آن ها را در جزیره پیدا کرد.

معروف ترین آن ها دلفین ها هستند که از جاذبه های گردشگری این جزیره به حساب می آیند. دلفینهای آبهای بین جزیره قشم و جزیره هنگام هر ساله گردشگران زیادی را به این منطقه جذب می‌کنند دیدن این آبزیان باشکوه و همراهی و بازی مهیج آنها در کنار قایق بازدیدکنندگان شور وشوق وصف ناپذیری به بینندگان می‌دهد. از دیگر جاذبه زیبای جزیره هنگام می توان از آهوی زیبای جبیر، که این آهوی زیبا از برگ درختان کَرت، کهور، کُنار تغذیه می کنند و همچنین بازارچه صنایع دستی مردم خونگرم آن نام برد.

03-dolphine

غار نمکدان

تفریح، سیاحت و خواص درمانی، همگی در کوه مخروطی شکل نمکدان که جاذبه دیگر جزیره قشم است و ارتفاعی حدود 340 متر دارد و قطر قاعده آن حدود هفت کیلومتر است. در دامنه این کوه مخروطی شکل، غارهایی است که با قندیل های کریستال نمک و دیواره های بلورین آذین شده است.
استلاگتیت ها و استلاگمیت های بزرگ و اعجاب انگیز این غارها حاصل سالیان دراز فعالیت طبیعت است. طبق برآورد علمی کارشناسان کشور چک، (که در سال 1384 انجام پذیرفت) طول غارهای نمک جزیره قشم افزون بر 5.5کیلومتر است و بسا که طولانی ترین غار نمک جهان باشد.
چشمه نمک جاری از غارهای این منطقه از غلظتی در حدود 99 درصد برخوردار است. این درجه خلوص سبب شده است در امور صنعتی و پزشکی بتوان به خوبی بهره برداری کرد. این چشمه جاری نمک به مرور زمان حوضچه های بسیار زیبا و انباشته از کریستال نمک را در دامنه کوه خشن نمکدان پدید آورده و از جمله چشم اندازهای زیبا، به ویژه عکسبرداری، به شمار می رود.
درون غار به ویژه در اعماق آن، تاریک است و برای مشاهده استالاکیتهای بلورین نمک نیاز به چراغ قوه پرنور است. سقف غارها را قندیل های مرمرین و بلورین در اشکال مختلف پوشش داده اند و منظره ای بدیع به وجود آورده اند، جریان آب نمک در کف غار نیز از منظره های دلپذیر غارهای نمکی جزیره قشم است.
رطوبت هوای جزیره و نفوذ آب در غارها سبب فروچکیدن آب نمک اشباع شده بر بدنه قندیل ها می شود و شکل آن را پیوسته تغییر می دهد یا قندیل های جدید می سازد، بلندای غارها از یک تا بیست متر متغییر است.
از دل کوه نمکدان یک جریان آب زیر زمینی دائمی می جوشد و راه را به خارج می گشاید که پس از حل کردن نمک در مسیر حرکت خود به صورت چشمه نمک در دامنه کوه ظاهر می شود و در گودال مقابل خود حوضچه ای طبیعی به رنگ سفید به وجود می آورد، منظره این حوضچه از دور همچون برف زمستانی دیدنی است. این چشمه در تمام طول سال جریان دارد.
نمکهای کوه نمکدان از بهترین نوع نمک سر سفره شناخته شده است و در ترکیب آن عناصر دیگری همچون منیزیم وجود دارد به همین دلیل می تواند به عنوان نمک طبی به ویژه برای مصرف ورزشکاران حرفه ای به صورت کپسول مصرف شود. با بررسی های به عمل آمده توسط زمین شناسان دانشگاه شیراز وکشور چک معلوم شده که این غار ، طولانی ترین غار نمکی جهان (به طول 6400 متر) است.
نظیر غار نمکدان جزیره قشم در کمتر نقطه ای از ایران دیده شده است، تحقیقاتی که اخیرا بر روی فضای داخلی نمکدان انجام شده است ، حاکی از قابلیت ویژه آن است، باقی ماندن و تنفس در داخل غار نمکدان قشم می تواند به بهبود بیماران مبتلا به آسم و ناراحتی های تنفسی کمک کند. ارزش دیدن مسیر غار نمکدان و محیط اطراف آن همراه با تسهیلات جهانگردی لازم به حدی است که بخش اعظم نیاز ایرانیان و خارجیان شیفته به دیدار از مناطق دیدنی منحصر به فرد کره زمین را برآورده می کند.

04-GharNamak

تنگه چاهکوه

زیبایی حیرت انگیز، تنگ چاه‌کوه ، پدیده‌اى شگفت از فرسایش سنگ‌هاى رسوبى زمین، یکی دیگر از عجایب جزیره قشم است. دره یا تنگ چاه‌کوه در شمال غربی جزیره در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم، دره‌اى به عمق ۱۰۰ متر، نمایشی از فرسایش سنگ‌هاى رسوبى است.
این دره در ۷۰ کیلومتری شهر قشم و در کنار روستای چاهوی شرقی، در بخش غربی ساحل شمالی جزیره قشم قرار دارد. راه دسترسی به تنگه چاهکوه کاملا آسفالته بوده و فقط در یکی دو کیلومتر پایانی خاکی می شود که البته وضعیت خوبی دارد. تنگ چاه‌کوه یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری جزیره قشم است که متاسفانه کمتر معرفی شده و به همین دلیل کمتر مورد بازدید گردشگران قرار گرفته است.
این دره‎ شگفت‌انگیز، در دل یک کوه سنگی یکپارچه که به شکل ضربدر برش خورده قرار دارد که در روزگاران گذشته مکانی مقدس شمرده می شد. از یک سو دست طبیعت، بدنه و سطوح داخلی این تنگه را به شکل تاق ها، سکوها ودالان های پر پیچ و عجیب درآورده است و دیگر سو دست انسان چندین حلقه چاه در بستر تنگه حفر کرده است. چاه‌کوه در ابتدا عریض و با دیواره‎های بلند در برابر دیدگان مخاطب ظاهر می‌شود، ولی به‌تدریج از عرض آن کاسته می‌شود تا جایی که عبور از میان آن دشوار می‎شود. این درحالی است که ارتفاع دیواره‌ها همچنان زیاد است و به همین دلیل داخل دره نور کمی وجود دارد. طرح‌ها و اشکالی که روی دیواره‌های این تنگ زیبا نقش بسته هر بیننده‌ای را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اشکالی که خیال‌انگیز و رویاگونه‌اند و مانند آثار هنری ارزشمندی شده‌اند که به دست هنرمند توانایی به‌وجود آمده‌اند.

05-ChahKooh

دره ستاره های افتاده

ستاره ای در دل زمین، در قلب جزیره، در نزدیکی روستای برکه خلف پدیده زمین شناسی اعجاب آوری خود را به نمایش گذاشته است. اهالی محل می گویند که روزگاری ستاره ای از آسمان به قلب جزیره افتاده و در بر خورد خود با زمین جزیره این شکلها را از خاک و سنگ و ماسه پدید آورده است. برای این محل – که در اصطلاح محلی استاره کفته و گاه ستاره افتیده نامیده می شود.
داستانهای وهم آلود و خیال انگیز فراوانی ساخته شده و بر سر زبانها است. حتی، ماندن در این نقطه از جزیره پس ازغروب آفتاب برای عده ای سخت نگران کننده است. چون می پندارند با سکوت شب موجودات فرا زمینی در استاره کفته گردهم می آیند.
از هر سوی دره ستاره ها، تندیس های بلند قامت پیچاپیچ، هم چون ستون کاخ های ویرانه و قدیمی سر بر آورده اند. این اشکال گوناگون حاصل فعالیت باد و آب است که با فرسایش بی وقفه خود چنین سازه های زمین شناسی را هم چون مجسمه هایی هیولایی جلوه می دهند. وقتی باد شبانه زوزه کشان در لابه لای ستون ها می پیچد، صداهایی پدید می آید که …

06-DareSetare

روستای برکه خلف، تمیز ترین روستای ایران زمین

روستایی در مجاورت و همسایگی دره ستاره های افتاده، با مردمانی علیه زباله، گویی یک مسابقه پاکیزگی همیشگی در این روستا در جریان می باشد. هر روز صبح زن‌های خانه جارو دست می‌گیرند و کل خانه را رفت و روب می‌کنند، بعد می‌آیند توی کوچه و چهار طرف خانه را جارو می‌زنند. بعضی از زن‌ها حتی بیشتر از این شعاع را تمیز می‌کنند و عده‌ای تا جایی جارو می زنند که چشم انداز اطراف خانه‌شان کاملا پاکیزه می شود. وقتی مراسم ازدواجی در روستا در جریان باشد، همه زن‌های برکه خلف جارو دست می‌گیرند وتمام روستا را پاکیزه می نمایند.
این روستا در 19 کیلومتری شهر قشم قرار دارد. نام روستای بركه خلف كه مردمانی بسیار خونگرم دارد از دو كلمه بركه و خلف تشكیل شده است. بركه ی آب شیرینی در این روستا وجود دارد كه گویا مربوط به شخصی به نام خلف بوده است و این نام را بر این روستا ماندگار كرده است. راه دسترسی به روستای بركه خلف آسفالته می باشد و از روستا تا ابتدای دره ستاره ها، جاده خاكی به طول حدود ۵۰۰ متر با شرایطی مناسب برای ماشین های سواری مهیا شده است. مردم این روستا به حفظ محیط زیست اهمیت ویژه ای می دهند . مردم روستای برکه خلف از گونه ای صدف درخطر انقراض به نام صدف لب سیاه حفاظت می نمایند.
از دیگر هنر مردمان این روستا، هنرهایی نظیر گلابتون‌دوزی و خوس‌دوزی می باشد.
گلابتون دوزی، نوعی رودوزی سنتی با نخ گلابتون است که به کمک قلاب روی پارچه نقش می‌اندازد. خوس دوزی نیز هنری بینظیر است که روی تور و بیشتر روی شال‌های سنتی دوخته می‌شود.

07-BerkeKholf

غار خوربس، (غارهای خربس)

روستاى بزرگ خوربيز يا خربس (خربز) (XARBEZ) اکنون کاملاً ويران شده و جز کلاته گورستان و برکه‌اى از آن باقى نمانده است. اين روستا حداقل تا زمان ساسانيان (1400 سال قبل) مکانى آباد و محل تردد سياحان و کشتى‌بانان بوده است. نام خربس خود واژه‌اى است که در زبان پهلوى از آن مى‌توان نشان يافت.
در فاصله 10 کيلومترى غرب شهر قشم، خربز در ميانکاسه‌اى وسيع قرار گرفته که اطراف آن را دايره‌وار تپه‌هاى کوتاه و بلند مرجانى پوشانيده‌اند. اين ارتفاعات همگى مشرف به شهرند و شهر تا دريا فاصله کوتاهى دارد. در سمت راست، برکه ـ يا آبدان ـ بزرگى است که طاق گهواره‌اى آن نشان‌دهنده قدمت اين بنا حداقل تا دوره ساسانى است.
در مياندشت خربس، وقتى رو به شمال بايستيم، آثار ساختمانى قلعه مخروبه‌اى از سنگ را مى‌بينيم که احتمال مى‌رود در دوران بعد (از صفويه به بعد) آن سنگ‌چين‌ها را چندبار بازچين کرده و دوباره فروريخته باشد. در جلو همين قلعه، در فاصله‌اى نه چندان دور از غارهاى خربس، گورستانى وسيع و قديمى وجود دارد که هم گورهاى پيش از اسلام و هم بعد از اسلام در آن ديده مى‌شود.
درست مشرف بر اين گورستان، در ديواره صخره‌ها و در سينه کوه در ارتفاع 20 تا 30 متر چند دهانه به صورت غار مانند به چشم مى‌خورد که به غارهاى خربس شهرت دارند و درباره آنها سخنان بسيار گفته‌اند.
اين غارها که از پديده‌هاى کهن زمين‌شناختى به شمار مى‌روند، همراه با ديگر پديده‌ها و کوه‌ها و خود جزيره قشم دنباله چين‌خوردگى‌هاى رشته کوه‌هاى زاگرس هستند که در هزاره‌هاى گذشته از زير آب سربرآورده‌اند. روشن است که اين غارها در دوره‌هاى تمدنى بعد دچار دگرگونى و تغييرات ديگرى شده‌اند.
غارهاى خربس که از بيرون ساختار ساده و طبيعى و زمين‌شناختى خود را همچنان حفظ کرده‌اند از درون با مجموعه دهليزها، تالارها و اتاق‌هاى متعدد به ابعاد 5/5 ×4 متر و چشمه‌ها و روزن‌هاى گوناگونى که رو به شمال و جنوب دارند مؤيد حضور مردمانى از دوران‌هاى کهن در اين جزيره هستند.
پيداست که دست آدميان به مرور زمان و به منظور کاربردهاى گوناگون، شکل و سيماى اين غارها و ديواره‌هاى آنها را دگرگون ساخته و مناسب نيازهاى خود درآورده است. ساختار رازآميز و تودرتوى غارهاى خربس و قرار گرفتن آن بر بلندى کوه اين عقيده را دامن زده که اينجا در روزگار مادها نيايشگاه مهر و محلى براى ستودن الهه ميترا بوده است.
غارهاى خربس را به لحاظ شکل و ساختار با دخمه‌هاى آذربايجان، کردستان، لرستان، بوشهر، اهواز و شوشتر مقايسه مى‌کنند. غارهاى خربس به ويژه از نظر فضاهاى درونى شکل و طرح اوليه خود را حفظ کرده و به همان صورت کهن خود باقى‌مانده است.
اما در جانب راست اين غارها و در امتداد ديواره بلند و گسترده زيارتگاه شاه شهيد، دهليزها و دالان‌هايى نو به دست سنگتراشان هنرمند روزگار کنونى در دل کوه تراشيده شده تا به عنوان الگويى تازه، به شناسايى غارهاى اصلى يارى رساند. در درون اين غارهاى جديد و دهليزها نقش‌هايى با الهام از طرح‌هاى باستانى کنده شده که همگى از جلوه و نمودى باستانى و حالتى رمزگونه و نمادين برخوردارند.
غارهاى خربس را بعضى معبد مهرى مى‌پندارند، بعضى آن را استودان (جاى نگهدارى استخوان‌هاى مردگان پس از مرگ، در آيين زرتشت) مى‌دانند و حدسى که قريب به يقين مى‌تواند باشد اين است که اين حفره‌هاى دست کنده در دل صخره‌ها اگر استودان (استخوان‌دان) دوره‌هاى پيش از اسلام نباشد، به‌طور مسلم پناهگاه‌هايى است براى مردم بى‌دفاع که روزگارى در دشت هموار خربز زندگى مى‌کرده‌اند و دزدان دريايى با ايلغار و يورش امان آنها را بريده بودند. ناچار، آنان اين حفره‌هاى درهم را که از درون با يکديگر مرتبط هستند در دل اين ديواره به صورت غارهاى دست‌کند به وجود آورده‌اند تا به هنگام احساس خطر بتوانند کودکان، زنان و پيرمردها را به درون غارها منزل دهند، نان و آب و غذا نيز لاشه سنگ‌هايى براى دفاع و پرت کردن از ارتقاع در اختيارشان مى‌گذاشته و خود به مقابله با دشمن غارتگر مى‌پرداخته‌اند.
اين غارهاى دست‌کنده، مجموعه‌اى از حفره‌هايى است که با راهروهاى باريک به همديگر راه دارند و در تالار مرکزى، که جاى اجتماع بوده و دو تاقچه کوچک جاچراغى نيز ساخته شده است. در پاى دهانه اين غارها برکه‌اى براى نگهدارى آب باران وجود دارد که اکثر ايام سال (جز مواقع بى‌بارانى) آب دارد.
در روزگار کنونى بر فراز اين غار، هميشه يک جفت عقاب ماهيگير (که از انواع نادر و مرغوب عقاب‌هاى جهانند و در جزيره قشم خوشبختانه فراوانند) به چشم مى‌خورند که در ارتفاعات صخره‌اى لانه دارند و تخم مى‌گذارند.
نکته قابل توجه و تأمل در مورد غارهاى خربز وجود خفاش‌هاى دم موشى است که بيشتر در زاويه‌هاى تاريک و بخش انبار ذخاير غار (حفره‌هاى زيرين) زندگى مى‌کنند و مدام نيز مشغول زاد و ولد هستند. کارشناسان محيط زيست به علت کاربرى سموم دفع آفات نباتى و عوارض ديگر، نسل اين حيوان در جهان را در حال انقراض مى‌دانند و اين جاى اميدوارى است که فعلاً خفاش‌هاى دم موشى در غارهاى خربس در امنيت کامل به سر مى‌برند.

08-GharKharbas

دره تندیس ها

دره حیرت انگیز تندیس ها در بخش جنوبی جنگل حرا واقع شده است. این دره به دلیل وجود اشکال و احجام طبیعی پرشمار، این نام را به خود گرفته، بازمانده یک زمین بلند به شدت فرسایش یافته است.

آنچه که در این منطقه دیده می شود، بازمانده دشت مرتفعی است که زمانی به بام قشم متصل بوده است. بالا آمدگی تدریجی جزیره موجب عقب رفتن ساحل و گسترش مساحت خشکی شده است. این بخش که اکنون دره تندیس ها نام دارد، یکی از بخش هایی است که پس از بیرون آمدن از زیر آب، متحمل فرسایش ساحلی و تخریب گسترده و چشمگیر شده است. این فرسودگی از سمت بام قشم کاهش یافته تا به جای دست نخورده یعنی بام برسد.
در دره تندیس ها نیز همانند بسیاری از مناطق دیگر جزیره، تخریب و از بین رفتن لایه آهکی سخت که پوششی بر لایه های نرم فرسا بوده، موجب پیشرفت عمل فرسایش و تخریب سازندها شده و هرکجا که لایه پوششی باقیمانده باشد، سازندهای نرم نیز در زیر آن حفظ شده اند و به همین دلیل در اینجا می توان بلندی های جزیره مانندی را در میان زمین های پست و فرسوده مشاهده نمود. در این منطقه انواع احجام و اشکال جالب و شگفت انگیز دیده می شوند که به دست توانای طبیعت پدید آمده اند و گویی یک هنرمند چیره دست، سالها به تراش و شکل دادن سنگ و خاک مشغول بوده است.
در بخشهایی از این دره می توان سنگواره های فراوانی را یافت که بیشتر مربوط به دوکفه ای ها هستند و در برخی نقاط به صورت توده ای تجمع پیدا کرده اند.
از دیگر دیدنی های قابل توجه در این منطقه، وجود پدیده های رسوبی جالب مانند ترک های گِلی است که منظر بسیار زیبایی در پیش زمینه چشم اتدازهای دره پدید می آورند. در هنگام بارندگی یا پس از آن باید دقت نمود که زمین در این نقاط بسیار چسبنده و باتلاق گونه است و ممکن است مشکلاتی را برای بازدید کنندگان بوجود آورد.

09-DareTandisHa

جنگل حرا

درختانی در دل زلال آب. حرا گیاهی شگفت انگیز است که ارتفاعش حدودا به 3 تا 6 متر می رسد. ریشه های حرا در آب قرار دارند و به صورت حیرت انگیزی سر از آب بیرون آورده اند. دانه این گیاه، بر روی درخت مادر می‌ روید و نهال تولید می‌ کند. سپس از درخت جدا می‌ شود و به داخل مرداب می‌ افتد و رشد می کند. ریشه های اصلی حرا کوتاه اند و دارای ریشه های باریک فرعی می باشند که به صورت عمودی به سمت بالا منشعب شده اند و حدود 30 سانتی متر بالاتر از سطح زمین قرار گرفته اند. این ریشه های هوایی، کم کم به دور درخت می پیچند و امکان رشد این گیاه را در شرایط باتلاقی فراهم می کنند. گیاه حرا ویژگی های دارویی بسیاری دارد و از شیره درون آوندهای آن برای رفع بیماری خشکی پوست، استفاده می شود. جنگل حرا قشم، انبوه ترین و بزرگترین جنگل از 8 جنگل حرا ایران محسوب می شود. مساحت کل جنگل‌ های حرا ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار و مساحت این نوع جنگل در جزیره قشم، ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار است. جنگل حرا در تنگه خوران، بین جزیره قشم و بخشی از استان هرمزگان (بین شمال جزیره قشم و بندر خمیر) قرار دارد. این جنگل دارای تنوع زیستی بالایی است و حدود 30 تا 40 میلیون سال پیش به وجود آمده است. این جنگل زیبا در میان ۸ منطقه حفاظت شده بین‌ المللی ایران، وسیع ترین مساحت را دارد. از اینرو این جنگل منحصر به فرد در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. همچنین جنگل حرا قشم زیستگاه مناسبی برای پرندگان گرمسیری در فصل زمستان است و سالانه صدها پرنده آبزی و کنار آبزی به این جنگل مهاجرت می کنند. این درختان شگفت انگیز بدون نیاز به آب شیرین رشد می کنند و بخش اعظم آنها در آب شور دریا فرو می رود.
* درختان حرا در طی شبانه روز تنها به مدت 6 تا 7 ساعت نمایان می شوند. هنگام مد (بالا آمدن آب دریا) به حالت شناور باقی می مانند و تا شاخه به زیر آب فرو می روند.
* درخت حرا باعث شیرین شدن آب مناطق اطرافش می شود. با ویژگی ای که در پوست این گیاه وجود دارد، بخش شیرین آب دریا را جذب و نمک آن را دفع می‌کند. برگ این گیاه، ارزش غذایی بالا دارد. به همین دلیل محیط مناسبی را برای پرندگان و حیوانات آبزی فراهم می کند.
از دیگر جاذبه های گردشگری قشم می توان به بندر تاریخی لافت، ( بندر بادگیر ها ) قلعه نادری لافت، دژ کهن روستا، چاهای تلا، با قشم، ( تماشای غروبی تکرار نشدنی.) لنج سازی و …. نام برد.
ما نه تنها معتقدیم، بلکه ایمان داریم، #قشم_راباید_دید

10-JangalHara